Picų gaminimas
2023-06-08Konditerijos gaminių iš mielinės tešlos gamintojas
2023-06-08Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais
N21101303- programa 15 mokymosi kreditų
programa skirta įgyti ar tobulinti virėjo, LTKS II kvalifikacijos kompetencijas: paruošti ir tvarkyti darbo zoną, parinkti ir paruošti maisto produktus ir žaliavas, atlikti žaliavų paruošimo technologines operacijas, parinkti ir apdoroti maisto produktus ir žaliavas nesudėtingos technologijos sušiams gaminti, gaminti, apipavidalinti ir patiekti nesudėtingos technologijos sušius.
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kompetencijai įgyti
N21101303– pradinis išsilavinimas
Reikalavimai profesinei patirčiai (jei taikomi) – nėra
Būsimo darbo specifika. Asmuo, baigęs šią programą ir įgijęs ar patobulinęs sušių gaminimo kompetencijas, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
Darbui naudojama patalpa turi būti aprūpinta darbo stalais, technologine įranga (šaldytuvais, šaldikliais, virykle, konvekcine garo krosnimi, gruzdintuve, žemos temperatūros cirkuliatoriumi, maisto produktų smulkintuvu, mėsmale, plakikliu, svėrimo prietaisais), virtuvės reikmenimis (puodais, dubenimis, keptuvėmis, pjaustymo lentomis), įrankiais, buitine technika (daržovių ir vaisių smulkintuvais, elektrinėmis trintuvėmis), stalo indais (individualaus, bendro naudojimo), darbo drabužiais.
Dirbant privalu dėvėti specialiuosius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą, laikytis darbo saugos ir higienos taisyklių. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.