Virėjo padėjėjas
2023-06-08Patalpų ir įvairių paviršių valymas
2023-06-09Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais
N32101301- programa 30 mokymosi kreditų
programa skirta įgyti ar tobulinti virėjo, LTKS III, kompetencijas. Programą sudaro teorinis ir praktinis mokymas. Asmuo, įgijęs virėjo kompetencijas, mokės paruošti ir tvarkyti darbo zoną, prižiūrėti virtuvės įrenginius, parinkti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą, gebės apskaičiuoti reikiamą maisto produktų ir žaliavų kiekį, gaminti pusgaminiusir karštuosius patiekalus, mokės įvertinti patiekalų kokybę ir juos apipavidalinti.
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kompetencijai įgyti
N32101301– pagrindinis išsilavinimas
Reikalavimai profesinei patirčiai (jei taikomi) – nėra
Būsimo darbo specifika.Asmuo, įgijęs ar patobulinęs virėjo, LTKS III, kompetencijas, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
Dirbama prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais, įvairiais mechaniniais, šiluminiais ir automatiniais virtuvės prietaisiais bei įrenginiais, maisto gaminimo įrankiais ir inventoriumi. Naudojami receptūrų rinkiniai, kalkuliacijos ir technologijos kortelės, valymo priemonės.
Dirbama pamainomis. Dirbant privalu dėvėti specialiuosius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą, laikytis darbo saugos ir higienos taisyklių. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.