Bazinis vyrų kirpimas
2023-06-09Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais
T32101301– programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 50 mokymosi kreditų
T21101301– programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 35 mokymosi kreditai
Kvalifikacijos pavadinimas – duonos ir pyrago gaminių kepėjas
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų standarą (LTKS) – II
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų standarą (LTKS) – III
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti
T32101301 – pagrindinis išsilavinimas
T21101301 – pradinis išsilavinimas
Reikalavimai profesinei patirčiai (jei taikomi) – nėra
Būsimo darbo specifika. Asmuo, įgijęs duonos ir pyrago gaminių kepėjo kvalifikaciją galės dirbti kepyklėlėse, nedidelėse kavinėse, kurios prekiauja savo įmonėje pagamintais duonos ir pyrago gaminiais.
Dirbant privalu dėvėti specialiuosius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Dirbama pamainomis. Dirbama prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais. Darbe naudojami mechaniniai ir automatizuoti duonos ir pyrago gaminių įrenginiai, įrankiai ir priemonės, technologijos kortelės, elektrinė viryklė, valymo priemonės. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.
Duonos ir pyrago gaminių kepėjas savo veikloje vadovaujasi Duonos ir pyrago kepinių apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techniniu reglamentu, patvirtintu Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2014 m. spalio 28 d. įsakymu Nr. 3D-794 „Dėl Duonos ir pyrago kepinių apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techninio reglamento ir Miltinės konditerijos gaminių apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techninio reglamento patvirtinimo“.