Konditerijos gaminių iš mielinės tešlos gamintojas
2023-06-08Pusgaminių ir karštųjų patiekalų gamintojas
2023-06-09Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais
N21101301- programa 30 mokymosi kreditų
programa skirta įgyti ar tobulinti virėjo, LTKS II, kompetencijas. Programą sudaro teorinis ir praktinis mokymas. Asmuo, įgijęs virėjo kompetencijas, mokės paruošti ir tvarkyti darbo zoną, parinkti maisto produktus ir žaliavas, gaminti nesudėtingus pusgaminius ir karštuosius patiekalus.
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kompetencijai įgyti
N21101301– pradinis išsilavinimas
Reikalavimai profesinei patirčiai (jei taikomi) – nėra
Būsimo darbo specifika. Asmuo, įgijęs ar patobulinęs virėjo, LTKS II, kompetencijas, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
Dirbama prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais, įvairiais mechaniniais, šiluminiais ir automatiniais virtuvės prietaisiais bei įrenginiais, maisto gaminimo įrankiais ir inventoriumi. Naudojami receptūrų rinkiniai, kalkuliacijos ir technologijos kortelės, valymo priemonės.
Dirbama pamainomis. Dirbant privalu dėvėti specialiuosius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą, laikytis darbo saugos ir higienos taisyklių. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.