Sušių gaminimas
2023-06-08Virėjo padėjėjas
2023-06-08Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais
N43101302- programa 15 mokymosi kreditų
programa skirta įgyti ar tobulinti konditerio, LTKS IV, kompetencijas. Programą sudaro teorinis ir praktinis mokymas. Asmuo, įgijęs konditerio kompetencijas, mokės paruošti ir tvarkyti darbo zoną, prižiūrėti konditerijos įrenginius ir reikmenis, maišyti ir minkyti tešlą, gaminti mielinės tešlos gaminius.
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kompetencijai įgyti
N43101302– vidurinis išsilavinimas
Reikalavimai profesinei patirčiai (jei taikomi) – nėra
Būsimo darbo specifika. Asmuo, įgijęs ar patobulinęs konditerio, LTKS IV, kompetencijas, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
Dirbama prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais, įvairiais mechaniniais, šiluminiais ir automatiniais virtuvės prietaisiais bei įrenginiais, konditerijos gaminių gamybos įrenginių įrankiais ir inventoriumi. Naudojami receptūrų rinkiniai, kalkuliacijos ir technologijos kortelės, valymo priemonės.
Dirbama pamainomis. Dirbant privalu dėvėti specialiuosius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą, laikytis darbo saugos ir higienos taisyklių. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.