
Saldžiųjų patiekalų gaminimas
2023-06-08
Sušių gaminimas
2023-06-08Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais
N21101302- programa 15 mokymosi kreditų
programa skirta įgyti ar tobulinti virėjo, LTKS II kvalifikacijos kompetencijas: paruošti ir tvarkyti darbo zoną, parinkti ir paruošti maisto produktus ir žaliavas, atlikti žaliavų paruošimo technologines operacijas, parinkti ir apdoroti maisto produktus ir žaliavas picoms kepti, apipavidalinti, kepti ir patiekti picas.
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kompetencijai įgyti
N21101302– pradinis išsilavinimas
Reikalavimai profesinei patirčiai (jei taikomi) – nėra
Būsimo darbo specifika. Asmuo, baigęs šią programą ir įgijęs ar patobulinęs picų gaminimo kompetencijas, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
Darbui naudojama patalpa turi būti aprūpinta darbo stalais, technologine įranga (šaldytuvais, šaldikliais, virykle, picų kepimo krosnimi, maisto šildytuvu, maisto produktų smulkintuvu, mėsmale, plakikliu, svėrimo prietaisais), virtuvės reikmenimis (puodais, dubenimis, keptuvėmis, pjaustymo lentomis), įrankiais, darbo drabužiais. Picų tešlai ruošti skirta darbo vieta turi būti aprūpinta mediniais stalais, tešlos ruošimo mašinomis, virtuvės reikmenimis (dubenimis, svarstyklėmis, įrankiais). Picoms kepti skirta darbo vieta turi būti aprūpinta inventoriumi (kepimo krosnimis, įrankiais, saugos priemonėmis).
Dirbant privalu dėvėti specialiuosius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą, laikytis darbo saugos ir higienos taisyklių. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.