Elektroninių kasos aparatų ir kasos sistemų valdymas
2023-06-07Picų gaminimas
2023-06-08Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais
N32101302- programa 15 mokymosi kreditų
programa skirta įgyti ar tobulinti virėjo, LTKS III kvalifikacijos kompetencijas: paruošti ir tvarkyti darbo zoną, prižiūrėti virtuvės įrenginius, parinkti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą, apskaičiuoti reikiamą maisto produktų ir žaliavų kiekį, parinkti ir paruošti maisto produktus ir žaliavas saldžiųjų patiekalų gamybai, gaminti ir patiekti saldžiuosius patiekalus.
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kompetencijai įgyti
N32101302– pagrindinis išsilavinimas
Reikalavimai profesinei patirčiai (jei taikomi) – nėra
Būsimo darbo specifika. Asmuo, baigęs šią programą ir įgijęs ar patobulinęs saldžiųjų patiekalų gaminimo kompetencijas, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
Darbui naudojama patalpa turi būti aprūpinta darbo stalais, technologine įranga (šaldytuvais, šaldikliais, virykle, konvekcine garo krosnimi, gruzdintuve, žemos temperatūros cirkuliatoriumi, maisto produktų smulkintuvu, maisto šildytuvu, marmitu, plakikliu, svėrimo prietaisais), virtuvės reikmenimis (puodais, dubenimis, keptuvėmis, pjaustymo lentomis), įrankiais, kepimo formomis ir formomis drebutiniams patiekalams stingdyti, karamelizatoriumi, grietinėlės sifonu, stalo indais (individualaus ir bendro naudojimo), darbo drabužiais.
Dirbant privalu dėvėti specialiuosius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą, laikytis darbo saugos ir higienos taisyklių. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.