Siuvėjas
2023-05-31Kambarių tvarkytojas
2023-05-31Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais
T43101304 – programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 90 mokymosi kreditų
T32101306 – programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 50 mokymosi kreditų
T21101303 – programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 50 mokymosi kreditų
Kvalifikacijos pavadinimas – virėjas
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų standarą (LTKS) – II
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų standarą (LTKS) – III
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų standarą (LTKS) – IV
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti
T43101304 – vidurinis išsilavinimas
T32101306 – pagrindinis išsilavinimas
T21101303 – pradinis išsilavinimas
Reikalavimai profesinei patirčiai (jei taikomi) – nėra
Programos paskirtis. Virėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam virėjui parengti, kuris gebėtų palaikyti tvarką virtuvėje, pasiruošti patiekalams gaminti, gaminti ir apipavidalinti pusgaminius, užkandžius, salotas, garnyrus, šaltuosius ir karštuosius patiekalus, dirbti su dokumentais.
Būsimo darbo specifika. Asmuo, įgijęs virėjo kvalifikaciją, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
Dirbama patalpoje, prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais; įvairiais mechaniniais, šiluminiais ir automatiniais virtuvės prietaisais ir įrenginiais, maisto gaminimo įrankiais. Naudojamos receptūros, kalkuliacijos, technologijos kortelės, taip pat valymo priemonės, higienos žurnalai ir kt. Galimas darbas pamainomis.
Dirbant privalu dėvėti specialiuosius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Darbas pamainomis, prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais. Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą
Virėjas savo veikloje vadovaujasi darbuotojų saugos ir sveikatos, ergonomikos, darbo higienos, priešgaisrinės saugos ir aplinkosaugos, sveikos mitybos reikalavimais.