Stalius
2023-05-25Konditeris
2023-05-26Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais
T43101303 – Padavėjo ir barmeno modulinė profesinio mokymo programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 70 mokymosi kreditai, suteikiama kvalifikacija – padavėjas, barmenas
T43101306 – Padavėjo modulinė profesinio mokymo programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 40 mokymosi kreditų, suteikiama kvalifikacija – padavėjas
T43101307 – Barmeno modulinė profesinio mokymo programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 30 mokymosi kreditų, suteikiama kvalifikacija – barmenas
T32101305 – Padavėjo ir barmeno modulinė profesinio mokymo programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 50 mokymosi kreditų, suteikiama kvalifikacija – padavėjas, barmenas
T32101303 – Padavėjo modulinė profesinio mokymo programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 25 mokymosi kreditai, suteikiama kvalifikacija – padavėjas
T32101304 – Barmeno modulinė profesinio mokymo programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 30 mokymosi kreditų, suteikiama kvalifikacija – barmenas
Kvalifikacijos pavadinimas – padavėjas ir barmenas
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – III
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – IV
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti
T32101305, T32101303, T32101304 – pagrindinis išsilavinimas
T43101303, T43101306, T43101307 – vidurinis išsilavinimas
Reikalavimai profesinei patirčiai (jei taikomi) – nėra.
Programos paskirtis. Padavėjo ir barmeno modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai aptarnauti maitinimo paslaugas teikiančių įmonių lankytojus, pokylių ir priėmimų svečius, gaminti gėrimus, kokteilius, šaltuosius ir karštuosius užkandžius bei juos patiekti.
Padavėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai aptarnauti maitinimo paslaugas teikiančių įmonių lankytojus, pokylių ir priėmimų svečius.
Barmeno modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai gaminti gėrimus, kokteilius, šaltuosius ir karštuosius užkandžius bei juos patiekti.
Būsimo darbo specifika. Asmuo, įgijęs barmeno kvalifikaciją, galės dirbti barmenu baruose, kavinėse, restoranuose ir kitose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse, kuriose įrengti barai, o asmuo, įgijęs padavėjo kvalifikaciją – padavėju įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Asmenys įgiję padavėjo ir barmeno kvalifikacijas gali dirbti barmenais ir / ar padavėjais įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
Dirbant privalu dėvėti specialius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbas organizuojamas pamainomis, dirbama su elektros prietaisais.
Darbo priemonės: kasos aparatas, alaus pilstymo aparatas, sulčiaspaudė, indaplovė, ledų generatorius, šaldytuvas, plaktuvas, peiliai, atidarytuvas, kamščiatraukis, stiklo indai, svėrimo įrenginiai, matavimo prietaisai, skysčių matavimo talpos, mechaniniai baro įrenginiai, kavos virimo aparatai, stalo indai ir įrankiai, stalo užtiesalai ir kiti reikmenys, stalo serviravimo įrankiai, virtuvės informavimo sistema, lokali pranešimų sistema, kompiuterinė lankytojų aptarnavimo programa, kasos žurnalas.
Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.